Szárnyas Ízvadász Electrolux

Street Food Show & Főzdefeszt az Andrássy úton!!

Street Food Show & Főzdefeszt az Andrássy úton!! Tovább

Az idei év legjobb gasztrobulján jártunk az Andrássy úton: a street food és a kézműves sörök találkoztak ismét. Nézzétek a videót!

Image3_1.jpg

Image4_2.jpg

Image1_2.jpg

Image6_1.jpg

Image2_3.jpg

Image5_3.jpg

Tovább a poszthoz
komment

Mindenki tud gnocchit készíteni. Mindenki!

Mindenki tud gnocchit készíteni. Mindenki! Tovább

De tényleg! Töröljétek ki az emlékezetetekből a bolti verziót, felejtsétek el, hogy valaha is létezett. Vegyetek krumplit és gyúrjatok belőle gnocchit!! Bármilyen cucc passzol hozzá: sima paradicsomszósz, sajtszósz, pesto, vagy Giorgio Locatelli kedvence a bolognai ragu, egyszerűen mindenhogy isteni! Mi egy szuperszimpla, bébispenótos verziót mutatunk most nektek, amit ráadásul felturbóztunk egy jó kis ropogós kolbászmorzsával. Íme hozzá a recept:

IMG_1839.jpg

Hozzávalók:

A gnocchihoz:

  • 0,5 kg burgonya (lehetőleg C típusú)
  • kb. 17dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • Bors
  • Kevés szerecsendió

A felturbózáshoz:

  • Néhány zsályalevél
  • Kb 3dk vaj
  • 3-4 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • Egy marék bébispenót
  • 1 szál kolbász

 

A kolbászmorzsával kezdünk. Felszeleteljük a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütjük a karikákat. Ha ez megtörtént, lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot és egy aprítógép segítségével durva morzsát varázsolunk belőlük. Félretesszük és jöhet maga a gnocchi. 

IMG_1810.jpg

A burgonyát héjastul megfőzzük, majd kidobjuk a vágódeszkára pihengetni kb. 10 percre, hogy a nedvességtartalmát elveszítse. Ezután meghámozzuk őket, majd megdolgozzuk egy krumplinyomóval. A liszt felét rászórjuk a szétterített, áttört burgonyára. Jöhet hozzá két tojás sárgája, sózzuk, borsozzuk, és küldünk rá egy kis reszelt szerecsendiót. Az egészet finoman összedolgozzuk: fontos, hogy a burgonya ne legyen túlságosan forró, de ne is hűljön ki. Gyors mozdulatokkal kell elérni a tészta végső állagát, nem szabad agyondagasztani. A kész tésztából letépünk egy darabot és egy kis kukacot (!) formázunk belőle. 2 centis darabokat nyisszantunk, majd egy villa segítségével érjük el a gnocchira jellemző bordázott felületet. 

gnocchi.jpg

A megformázott gnocchikat forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd onnan további 1 percig. Tűzforró serpenyőben olajat hevítünk és ezen lepirítjuk a gnocchik mindkét felét. Mehet mellé egy kis friss zsályalevél, egy nagy adag vaj, a finomra vágott fokhagyma, ha pedig egy kicsit lepirult a vaj, mehet rá a bébispenót. Fél percig pároljuk, épp csak hogy egy nagyon kicsit összezuhanjon. Az egész serpenyő tartalmát belesuhintjuk egy tányérba, majd a ropogós kolbászmorzsával koronázzuk meg a művünket. 

NÉZZÉTEK MEG AZ ÖSSZES VIDEÓNKAT, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON + INSTAGRAMON!

Tovább a poszthoz
komment

Zé-féle cannelloni sült paradicsommal, fokhagymával és baconos besamellel

Zé-féle cannelloni sült paradicsommal, fokhagymával és baconos besamellel Tovább

A cannelloni az egyik legvagányabb olasz tésztakaja. Gondoljunk csak bele: adottak a pofás kis csőtészták, amit a világ összes finomságával meg lehet tölteni, utána pedig csak nyakon kell önteni egy isteni mártással és sütőben készre sütni! Itt egy sült paradicsomos, sült fokhagymás, ricottás töltelék kerül a csövekbe és baconnel + sok parmezánnal felturbózott besamellt locsolunk a tetejére, majd megszórjuk újabb adag parmezánnal és nincs más dolgunk, mint abban gyönyörködni, ahogy a sajt rásül a tésztára a sütőben. Nézzétek a videót!

IMG_1525.jpg

IMG_0234_1.jpg

Ricetta:

Töltelék

Hozzávalók:

  • 25 dkg zilvaparadicsom (vagy bármilyen koktélparadicsom)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • Bors
  • 5-6 friss zsályalevél
  • 25 dkg ricotta

Ehhez egy kissebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk a kihagyhatatlan friss zsályaleveleket, majd az egészet bedobjuk a sütőbe 220 fokra 20 percre (?). Ha megsült a cucc, eltávolítjuk a paradicsom szárát, majd az egészet összenyomkodjuk egy krumplinyomó segítségével. A rusztikusan összetört zöldségeket átkanalazzuk egy kisebb tálba és hozzákeverjük a ricottát, majd sózzuk, borsozzuk. 

sultparadicsom.jpg

Besamel mártás

Hozzávalók:

  • 5 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • Szerecsendió
  • 5 dkg parmezán
  • Bors

A bacont ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A megpirult bacon mellé bedobjuk a vajat, majd ha az elolvadt, azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne piruljon le, majd több részletben kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Ha szép krémes állagú lett a mártásunk, jöhet a gyors fűszerezés: só, fehér bors, szerecsendió, majd belereszelünk kb. egy tonna parmezánt. Alaposan átkeverjük az egészet, és összeforraljuk. 

Összeszerelés

IMG_0286.jpg

A tepsi aljára beleöntünk egy adagot a mártásunkból, majd precíziós mozdulatokkal elkezdjük megtölteni a tésztacsöveket a paradicsomos ricottás töltelékkel. Ha egy sor megvan ebből, akkor jöhet rá egy újabb adag mártás, arra pedig egy újabb sor tészta. Az egész tetejére még egy kör mártás, végül pedig rengeteg parmezán és egy kevés frissen tört bors. Berakjuk a sütőbe 190 fokra kb. 20-25 percre és készre sütjük, végül pedig jóízűen elfogyasztjuk!

Tovább a poszthoz
komment

Tengerparti saláta Horvátországból

2014.08.18. 13:52 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment
Tengerparti saláta Horvátországból Tovább

Íme a befejező része a 3 részes minisorozatunknak, melyben bemutatunk 3 olyan kaját, amit érdemes a horvátországi nyaralás alatt összedobni. A brutál csevap spagetti és a serpenyős aranydurbincs után most jön egy borjúcombbal és helyi érlelt sonkával felturbózott saláta. Iszonyú finom lett, nézzétek a videót!

 

IMG_9731.jpg

 

A húshoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 tk mustár
  • 1/2 kg borjú comb
  • 2+1 ek olívaolaj

 

A salátáhzoz:

  • 20 dkg kenyér
  • 15 dkg friss vagy szárított füge
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg (helyi) kecskesajt (keményebb, zsíros fajta)
  • 10 dkg bébi mángold (vagy más salátalevél)
  • pár szelet érlelt sonka

 

A salátaöntethez:

  • 1 ág rozmaring
  • 4-5 levél zsálya
  • kb 1 tk morzsolt levendula
  • 1/2 citrom leve
  • 4-5 ek olívaolaj

 

A fokhagymát 1/2 tk durva szemű sóval mozsárba teszem és pépesre zúzom. 2 tk mustárral jól elkeverem és ezzel a pasztával bekenem a húst, amit előtte sóztam, borsoztam. Egy srepenyőben felforrósítok 2 ek olívaolajat, ráteszem a húst és mindkét oldalán pirosra sütöm. Alufóliába tekerem és félreteszem.

 IMG_9713.jpg

A kenyeret felkockázom és a serepenyőbe dobom, amiben eddig a hús sült. Jól lepirítom. Nagy salátás tálba teszem. A srepenyőbe teszem a felkockázott szárított fügét (ha frisset használtok, azt csak a végén keverjétek a salátához, nem kell pirítani), felöntöm 1 ek olívaolajjal és 1/2 dl fehér borral. Jól beforralom, amíg az alkohol elpárolog és a füge megpuhul. Rádobom a felkockázott sajtot és éppen csak egy kicsit átpirítom. Egyből összeforgatom a pirított kenyérrel. Adok hozzá egy kevés bébi mángoldot.

 

Az öntethez a korábban hasznélt mozsárba teszem a zöldfűszereket, belefacsarom a citrom levét, adok hozzá aolívaolajat, sózom, borsozom és jól összedolgozom, hogy krémes legyen. Összeforgatom a salátával. Teszek bele pár szelet érlelt sonkát és rádobom a csíkokra vágott húst.

NÉZZÉTEK MEG AZ ELŐZŐ RÉSZEKET IS:

CSEVAP SPAGETTI

 

 

 

SERPENYŐS ARANYDURBINCS

 

 

Tovább a poszthoz
komment

Mit együnk a horvát tengerparton?

Mit együnk a horvát tengerparton? Tovább

Ha Horvátországban a tengerparton nyaraltok, néha hagyjátok ki az éttermet és főzzetek valamit otthon az apartmanban! Mi is ezt csináltuk nemrég: a Street Kitchen stábjának 85%-a egyhetes relaxációs nyaraláson vett rész Losinj szigetén. A legjobb kajákat persze akkor ettük, amikor magunknak főztünk. Na persze nem vittünk magunkkal fűszerpaprikát, meg disznózsírt, esetleg tölteni való paprikát, hogy aztán a parton magyar klasszikusokat készítsünk. Inkább beszereztünk friss, helyi alapanyagokat: rozmaringot, zsályát és egyéb illatos fűszernövényeket az út széléről (mindenhol vannak), frissen fogott halat a piacról, mángoldot a szomszéd kertjéből. Helyi sajtot, helyi sonkát, helyi olívaolajat, stb... És főztünk! Meg videót forgattunk. 

IMG_9846.jpg

Az előző részben pl egy elég patent csevap spagettit, most meg jön a serpenyős aranydurbincs sült krumplival és mángolddal. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 2 aranydurbincs
  • 4 babérlevél
  • 4 citromlevél
  • 4 karika citrom
  • 2+2 ek vaj
  • bors
  • 6-8 szem koktélparadicsom

 

  • 1/2 kg sós vízben főtt krumpli
  • 3 el olívaolaj
  • őrölt bors
  • 1 nagy csokor (8-10 levél) mángold
  • 6 gerezd fokhagyma

 IMG_9780.jpg

A krumplit sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm, leszűröm és félreteszem.

A mángoldot nagyobb darabokra vágom, egy nagy tálba teszem és forró vízzel leöntöm. 3-5 percig állni hagyom, amíg összeesik.

Egy serpenyőbe olívaolajat locsolok és rádobom a főtt krumplikat. Kicsit szétnyomom őket, hogy ne csak kívül, de belül is jól megpiruljanak. Az egészet megsózom és tekerek rá egy kis borsot is. Megforgatom a krumplikat és másik oldalukon is aranybarnára pirítom őket. Kiszedem a serpenyőből, félretsezem és a krumplik helyére dobom a mángoldot. Szórok mellé egy nagy adag vékonyra szeletelt fokhagymát. Ezt is sózom és borsozom, majd jólösszeforgatom. 2-3 percig pirítom. Hozzáadom a krumolit és kész a köret.

IMG_9807.jpg

A megtisztított halakat kicsit beirdalom, sózom, borsozom mindkét oldalukon. A  halak hasüregébe babérlevelet, citromlevelet és citromkarikákat, és egy-egy darab vajat teszek. A halat megtűzöm egy pálcikával, hogy ne essenek ki a fűszerek. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok, ráteszem a halakat és teszek mellé néhány szem koktélparadicsomot. Oldalanként kb. 5-5 percig sütöm. A mángoldos krumpli mellé teszem ahalat és a sült paradicsomot és azonnal tálalom.

IMG_9826.jpg

KÖVESSETEK FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON IS!

Tovább a poszthoz
komment

Végre! A legfinomabb csirkeszárnyak és a híres Zé-féle kólás BBQ szósz!!!

Végre! A legfinomabb csirkeszárnyak és a híres Zé-féle kólás BBQ szósz!!! Tovább

Rászántam magam, közreadom az egyik legféltettebb receptemet, a kólás barbecue szószt. És akkor már itt van mellé grátiszba a tökéletes, sütőben sült csirkeszárny receptje is. Rajta-rajta, csináljátok meg és szóljatok vissza, hogy milyen lett!

 IMG_8036.jpg

Hozzávalók a kólás BBQ szószhoz 4 személy részére:

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 doboz (0,33-as) kóla
  • 2 babérlevél (lehetőleg friss, de a szárított is megteszi)
  • 2 dl ketchup
  • 3 evőkanál jófajta szójaszósz (pl. Kikkoman)
  • 1 evőkanál Sriracha vagy más chiliszósz
  • 1 teáskanálnyi Worcheser szósz
  • Kevés tört bors

 

Jótanács: rögtön csináljatok belőle dupla adagot, annyira jó lesz.

IMG_8041.jpg

1. Vágjátok apróra a vöröshagymát és kevés olajon pirítsátok le aranyszínűre.

2. Öntsétek rá a két doboz kólát.

3. Nem a leggusztább dolog ebben a fázisban, de túl lesztek rajta.

4. Kezdjétek el forralni és amikor már fele mennyiségűre párolgott, dobjátok bele a babért. Forraljátok tovább.

5. Ha kb. harmadára sűrűsödött, tehát úgy 2-2,5 dl maradt belőle, küldjétek bele a ketchupot, a szójaszószt, a chiliszószt és a Worchestert is. Forraljátok még egy kicsit, hogy szép sötétbarna és sűrű legyen.

6. Szűrjétek át egy szűrőn egy megfelelő üvegtálba, hogy szép selymes szósz állaga legyen.

7. Kóstoljátok meg a végeredményt. Na??

 

Tökéletes csirkeszárnyak sütőben sütve 4 fő részére:

  • 24 db csirkeszárny
  • 2 púpozott teáskanál füstölt paprika őrlemény (vagy édes fűszerpaprika)
  • 2 púpozott teáskanál görögszéna őrlemény
  • 2 csapott teáskanál szerecsendió
  • 2 púpozott teáskanál cayenne bors
  • 1 púpozott teáskanál tört feketebors
  • 2-3 csapott teáskanál só ízlés szerint
  • Kb. 4 evőkanál étolaj (annyi, hogy kenhető pasztává váljanak a fűszerek)

 

1. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjátok le, az nem fancy. Csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben.

2. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy az egész kenhető pasztává váljon.

3. Kenjétek is be vele a csirkeszárnyakat.

4. Pakoljátok őket sütőpapírral bélelt tepsire, és borítsátok be az egészet alufóliával. Így fólia alatt süssétek 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig.

5. Vegyétek ki a tepsit, távolítsátok el a fóliát. A szárnyakat kenjétek át vékonyan a kólás szósszal.

6. Dobjátok vissza a szárnyakat 180 fokos sütőbe úgy 10-15 percre (hőlégkeverés esetén, anélkül kicsit tovább), amíg szépen karamellizálódik rajtuk a kólás bevonat.

IMG_8050_1.jpg

7. Tálaljátok a szárnyakat sült krumplival, coleslaw salátával és a maradék kólás BBQ szósszal! Ja meg persze kortyolgassatok mellé megfelelő mennyiségűt abból az aranyló színű italból, aminek olyan fehér hab van a tetején, most nem jut eszembe a neve...

EGY ARANCHINI SEM JÖNNE ROSSZUL AZ ESTI MECCS KÖZBEN. LÁTTÁTOK MÁR?

Tovább a poszthoz
komment

Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval

Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval Tovább

Kiugrottam Horvátországba csobbanni egyet, és hoztam pár jó receptötletet is nektek. Helyi alapanyagok és helyi ihletésű ételek, amiket érdemes kipróbálni akár otthon a konyhában, akár itt egy horvát apartmanban. Rögtön jön is az első!

 

 

csevapcsicsi.jpg

Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval

 

Hozzávalók 4 személy részére:

A csevaphoz:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 friss zsályalevél (vagy egy mokkáskanálnyi szárított zsálya)
  • 8 dkg sajt (emmentáli, gouda, vagy akár trappista, de ha utaztok, akkor persze a helyi sajtok!)
  • 3-4 evőkanál étolaj a sütéshez

 

A tésztához:

  • 2 szép kápia paprika (vagy piros kaliforniai)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 ág friss rozmaring
  • 5 dkg vaj
  • Só, bors
  • 50 dkg spagetti vagy más szimpatikus durum tészta
  • Olívaolaj a tálaláshoz

 IMG_9650_1.jpg

1. A kétféle húst keverjétek össze és küldjétek bele a finomra vágott vöröshagymát, vékony szeletkékre vágott friss zsályát, na meg persze az apró kockára vágott sajtot. Sózzátok, borsozzátok és gyúrjátok össze jó alaposan.

2. A kezetekkel formázzatok belőle kis gombócokat.

3. Egy serpenyőbe nyomjatok kevés étolajat, hevítsétek fel jól és süssétek ki a csevap gombócokat, míg szép aranyszínűvé válnak. Szedjétek ki a gombócokat és tegyétek félre alufóliába csomagolva.

4. A hús visszamaradt zsírján pirítsátok le a kockára vágott kápiát, a vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és a cikkekre vágott paradicsomot.

5. Só, bors, aztán jöhet bele az ágáról lemorzsolt friss rozmaring és a vaj, hogy jó krémes legyen.

6. Sós vízben főzzétek ki a tésztát al dentére. Leszűréskor egy deci főzőlevet öntsetek hozzá a paprikás raguhoz, és forraljátok fel.

7. Tálalás: a tésztát forgassátok össze a krémes zöldségraguval, pakoljátok a tetejére a kisült sajtos csevap gombócokat, locsoljátok meg dalmát olívaolajjal és már ehetitek is. Utána javasolt 15 percet pihengetni az árnyékban, mielőtt csobbannátok a tengerben!

NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!

Tovább a poszthoz
komment

Tojásos-tökös lecsó 8 lépésben!

Tojásos-tökös lecsó 8 lépésben! Tovább

Lecsót főzni mindenki tud. Na de ilyen finom tökös-tojásosat csak az, aki kipróbálja ezt a receptet!

IMG_9270.jpg

Hozzávalók 4 személy részére

  • 1 nagy evőkanál sertészsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db TV (azaz Tölteni Való, vágtátok??) paprika
  • 1 közepes méretű zsenge főzőtök
  • 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
  • 1 csipetnyi egész köménymag (de az őrölt is jó lesz)
  • Só, bors
  • 6-8 db tojás

 IMG_9238.jpg

1. Egy nagyobb serpenyőben/lábasban hevítsétek fel a zsírt. Finnyáskodók természetesen használhatnak helyette étolajat, de ők  a lecsóval elérhető maximális 100 pontból rögtön elbuknak 10-et.

2. Vágjátok apró kockára a vöröshagymát és dobjátok rá a forró zsírra. Pároljátok üvegesre.

3. A paprikákat csumázzátok ki, vágjátok közepes kockára és dobjátok a hagymára. Keverjétek össze és pároljátok tovább.

4. Vágjátok kockára a paradicsomot is. Szerintem héjastul, csumástul, de ezeket el lehet távolítani, ha finomkodni akartok. Mehet ez is a serpenyőbe.

5. Fűszerezés: mozsárban összetört csipetnyi kömény, só, bors, jó adag édes fűszerpaprika.

6. A tököt hámozzátok meg, daraboljátok kis kockára és dobjátok a lecsóra. Főzzétek kb. 5-6 percig, amíg a tök is megpuhul (nem kell rommá főzni!). Egy deci vizet önthettek rá a szaftosabb végeredményért, de én nem szoktam.

7. A tojásokat kevés sóval verjétek fel és öntsétek rá a kész tökös lecsóra. Nagy lángon kevergessétek, amíg darabos rántottaszerűen össze nem áll.

8. Tálalás: kis pirospaprika és őrölt bors a tetejére, friss kenyér, fröccs, árnyék, utána csobbanás. 

KÖVESSETEK  FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON IS!

 

IMG_9236.jpg

 

Tovább a poszthoz
komment

Nacho lasagne

Nacho lasagne Tovább

A hibrid kajákat bemutató cikkünkben szavazni is lehetett, hogy melyiket csináljuk meg nektek. Több ezren szavaztatok és majdnem négyezer vokssal a nacho lasagne lett a győztes, maga alá gyűrve az egyébként szintén esélyes spagettivel töltött kenyeret. Így hát nincs mese, itt a nacho lasagne elkészítésének összes titka. Egy poénnak indult, de közben rájöttünk, hogy ez állati finom, kötelező darab!!

IMG_6547.jpg

IMG_8349.jpg

Hozzávalók 8 személyre:

A chili con carne alaphoz:

  • 1 kg darált marha vagy sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál füstölt paprika por
  • 2 teáskanál római kömény
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 2 teáskanál fokhagyma por
  • 1 evőkanál Worchestershire szósz
  • 1 friss chilipaprika
  • 1 konzerv paradicsom (egész vagy darabolt)
  • 1 üveg sör
  • 1 konzerv vörösbab
  • Só, bors

 Továbbá:

  • 12-14 db búza tortilla
  • 40 dkg tejföl
  • 50 dkg sajt (lehetőleg cheddar, de más is jó lesz)
  • 15 dkg jalapeno paprika konzerv

 

Először megcsináljuk a chili con carnét. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd a vöröshagymát finomra vágunk és üvegesre pároljuk. Jöhet rá a darált hús, amit kicsit lepirítunk és ráküldjük a fűszereket: a füstölt paprikát, római köményt, egy rúd fahéjat, koriandert és fokhagymaport. Egy evőkanál worchestershire, tört bors és só jön még hozzá, na meg egy durvára vágott chilipaprika. Egy konzerv paradicsomot is hozzáadunk, végül pedig az egészet felöntjük sörrel. Rotyogtassátok  alacsony lángon két órán keresztül. Ha jól besűrűsödött, adjatok hozzá egy leszűrt konzervbabot és forgassátok össze. Kóstoljátok és ízesítsétek. Kész! Ezt akár előre is megcsinálhatjátok és lefagyasztva tárolhatjátok bevetésig.

IMG_83432_1.jpg

A nacho lasagne készítése: egy magasabb falú sütőtálba/tepsibe nyomjatok egy réteg chili con carnét és fedjétek le tortilla lapokkal. Jöhet egy újabb adag chili, amire aztán kanalazzatok tejfölt és szórjatok rá reszelt sajtot meg durvára vágott jalapenót. Újabb tortilla fedés jön és ezt a manővert ismételjétek meg még kétszer. A tetején tejfölös chili con carne legyen rengeteg sajttal és jalapenoval!! Az egész tepsi mehet be 200 fokos sütőbe 20 percre. A kisült nacho lasagnét hagyjátok kicsit hűlni, aztán már lehet is szeletelni és tálalni!

ÉS NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS! A serpenyős pizza megvolt? 

Tovább a poszthoz
komment

Ételek és ötletek a Szárnyas Ízvadásztól az Instagramon!